logo
loder_img.gif

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Airco service voor de auto

Kies voor een jaarlijkse airco onderhoud

Een goede airco is niet alleen erg handig in de warme zomermaanden. Ook in de wintermaanden kan een airco in de auto zeer praktisch zijn. Het werkt namelijk perfect tegen beslagen ruiten. Je hoeft niet meer lang te wachten, voordat je kunt gaan rijden. Echter, vergeten veel mensen dat regelmatig onderhoud aan de airco nodig is om slijtage te voorkomen. Daarom kunt u bij GS Automotive een airco servicebeurt aanvragen. Hieronder lees je meer over onze airco service. Onderaan de pagina vind je direct een afspraak planner waar je eenvoudig je werkplaats afspraak kunt inplannen.

 

Airco onderhoud bij GS Automotive

Regelmatig airco onderhoud om hoge kosten en reparatie te voorkomen

Het airco systeem van je auto heeft periodiek onderhoud nodig. Je airconditioning verliest namelijk jaarlijks een gedeelte van de vloeistof. Dat is heel normaal. Echter, wanneer de airco van de auto na verloop van tijd beschikt over te weinig koelvloeistof, kan er slijtage gaan ontstaan. Dergelijke reparaties zijn kostbaar. Daarnaast veroorzaakt een matig of slecht werkende airco een hoger brandstofverbruik. Tenslotte is regelmatig airco onderhoud ook wel zo fris voor je auto. Door de airco te reinigen voorkom je namelijk ook de aangroei van bacteriën. Merk je bijvoorbeeld dat de airco niet meer goed werkt, omdat er bijvoorbeeld minder koude lucht uit het ventilatierooster komt of ruik je vooral een muffe lucht zodra je de airco aanzet? Dan is de kans groot dat je de airco van de auto moet laten maken. Als airco specialist adviseren we daarom om jaarlijks een airco-check uit te laten voeren, om groot onderhoud aan de airco te voorkomen.

Bij onze airco service worden de volgende zaken gecontroleerd en uitgevoerd:

- Recyclen en de airco bijvullen met koudemiddel;
- Controle op het functioneren van de airco, of eventuele lekkage;
- Preventief toevoegen van fluor lek-detectie vloeistof;
- Controle van de interieurfilter.
 

Airco van de auto laten maken

Koudemiddel R1234YF: een duurzame keuze

Bij GS Automotive bieden wij ook een airco service aan met het nieuwe koudemiddel: R1234YF. Door de nieuwe milieuwetgeving mag het oude koudemiddel R134A namelijk niet meer gebruikt worden in nieuwe auto’s. Maar wat is het precies? Dit koudemiddel is een groene variant op de R134A en zorgt met name voor minder CO2-uitstoot. Een milieubewuste keuze! Met name voor de nieuwe auto’s vanaf 2016 vullen we de airco bij met het koudemiddel R1234YF en voor alle nieuwe auto’s vanaf 1 januari 2017 geldt ook dat deze standaard worden afgeleverd met dit nieuwe koudemiddel. Wil je graag een afspraak maken voor een airco service om onder andere dit koudemiddel bij te vullen? Maak dan onderaan deze pagina een afspraak in onze werkplaats.

Airco laten repareren

De kosten van airco onderhoud

Indien je de airco niet op tijd laat onderhouden, dan kunnen de kosten hoog oplopen om de airco te laten repareren. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is jaarlijks airco onderhoud raadzaam, om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan. Of je de airco nu veel of juist weinig gebruikt, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Moet je bijvoorbeeld de airco condensor repareren, dan kunnen de kosten voor dergelijke reparaties flink oplopen. Het komt erop neer dat tijdig onderhoud voorkomt dat je uiteindelijk een kapotte airco hebt en dat moet laten repareren tegen hoge kosten.

Airco service bij GS Automotive

Tips om de airco in goede staat te houden

Naast een jaarlijkse airco service is het ook verstandig om zelf zuinig om te gaan met de airco. Daar hebben we drie tips voor: 1) zet de airco 5 minuten eerder uit, voordat je de bestemming bereikt. Je geeft het koudemiddel dan de kans om op tijd op te drogen, zodat er geen nare luchtjes ontstaan en aangroei van bacteriën voorkomen worden. 2) gebruik de airco niet alleen in de zomer, maar juist ook in de winter. De airco staat dan niet een te lange tijd stil, waardoor je het systeem in goede conditie houdt. En 3) zet in de warme zomermaanden niet direct de airco aan, maar laat de warmte eerst naar buiten gaan, door eerst even de ramen open te zetten. Is het merendeel van de warmte vervlogen? Zet dan pas de airco aan.

Wil je graag een afspraak maken voor een airco service of heb je het vermoeden dat we de airco van de auto moeten laten maken? Via onderstaande afspraak planner kun je eenvoudig een werkplaats afspraak maken.

whatsappbtn
Morgen Internet - Light website