logo
loder_img.gif

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Remservice

Regelmatige controle voor veiligheid op de weg

Hieronder lees je meer over onze dienst remservice. Onderaan de pagina vindt je direct een afspraak planner waar je eenvoudig een werkplaats afspraak voor onze dienst remservice kunt inplannen.

 

GS_23_content_image_15695721001548258608

Remservice ter voorkoming van gevaarlijke situaties én dure reparaties

Remmen behoren tot de belangrijkste onderdelen van je auto. Het is voor jouw veiligheid en de veiligheid van je medeweggebruikers van belang dat deze juist werken. Laat daarom regelmatig je remmen controleren en onderhouden. Wanneer jij regelmatig jouw remschijven of remblokken laat controleren, voorkom je gevaarlijke situaties en dure reparaties door onnodige slijtage.

Net als alle andere onderdelen van je auto hebben de remmen last van slijtage. Rijd je met versleten remmen, dan is dit niet alleen gevaarlijk, maar kan het ook leiden tot onnodig dure reparaties. Een remblok vervangen of remschijf vervangen biedt zekerheid voor op de weg en in de portemonnee. Geef de remmen van je auto daarom de aandacht die ze verdienen en laat ze regelmatig controleren. Met de remservice van GS Automotive in Helmond kun je met een gerust gevoel de weg op.

Content_image001

Onderhoud van de schijfremmen of remblokken

Iedere keer dat je remt, slijten je remschijven en remblokken weer een beetje. Remschijven en remblokken moeten een bepaalde dikte hebben om goed te kunnen functioneren. Het tijdig inspecteren en zonodig vervangen van de remvoering is dus erg belangrijk. Het blijkt zelfs dat een kwart van de auto’s rondrijdt met slechte remmen. En deze remmen zijn niet zomaar ineens versleten. Verschillende onderdelen van de remmen kunnen versleten zijn. Bij auto’s met remschijven kunnen dat de remblokken zijn, remschijven of de remklauwen die vast zitten. Bij auto’s met remtrommels kan de remvoering versleten zijn of kunnen de wielremcilinders lekken. Remschijven controleren en remblokken controleren zijn al twee belangrijke aspecten van het remmen onderhoud. Alle onderdelen van het remsysteem moeten in orde zijn om veilig te rijden.

Ook remvloeistof speelt een grote rol bij het onderhoud van de schijfremmen. Remvloeistof is de vloeistof die ervoor zorgt dat je daadwerkelijk kunt remmen wanneer je het pedaal indrukt. Remvloeistof is hydroscopisch. Dat wil zeggen dat remvloeistof vocht aantrekt. Wanneer de remvloeistof te oud wordt, kan het zijn dat er veel vocht wordt opgenomen in combinatie met vervuiling. Hierdoor ligt het kookpunt lager en dat kan zorgen voor dampbellen in de remvloeistof, waardoor remfading kan ontstaan. Simpel gezegd betekent dat, dat je door je rem heen trapt en geen remkracht meer hebt. Dat heeft een negatief effect op de prestaties van de remmen. Levensgevaarlijk dus! Bij de APK keuring en het auto onderhoud wordt dit altijd gecontroleerd. Controleer zelf ook regelmatig het remvloeistofreservoir en vul het eventueel bij met de juiste remvloeistof. In sommige gevallen is het nodig om de remvloeistof in zijn geheel te vervangen.

In onze garage werken wij met de meest moderne apparatuur. Jij kunt er vol op vertrouwen dat wij jouw auto behandelen met een betrouwbare en professionele service. Wij hebben veel ervaring in de remtechniek en andere remservices, maar ook bieden wij bijvoorbeeld een bandenservice of kun je bij ons terecht voor een inlaat reiniging. Wij helpen je met veel plezier bij vele vormen van auto reparatie- of onderhoud. Neem even contact met ons op of maak eenvoudig een afspraak in onze afspraakplanner.

whatsappbtn
Morgen Internet - Light website