logo
loder_img.gif

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Specialistisch Tesla onderhoud

Tesla onderhoud door GS Automotive

Vakkundig Tesla onderhoud is nodig om je elektrische auto in top staat te behouden. Deze Tesla onderhoudsbeurt ziet er wel wat anders uit dan bij een auto die rijdt op benzine of diesel. Er hoeven namelijk geen olies ververst te worden en ook is het vervangen of controleren van de brandstoffilters en emissies niet van toepassing bij een Tesla. Wat voor soort onderhoud jouw Tesla wél nodig heeft leggen we hieronder uit.

 

Tesla onderhoud in Helmond

Hoe vaak heeft een Tesla onderhoud nodig?

Elektrische auto’s hebben aanzienlijk minder bewegende onderdelen dan auto’s die gebruik maken van een vloeibare brandstof. Hierdoor heeft een Tesla veel minder onderhoud nodig. Doordat remenergie wordt teruggeleid naar de batterij van de Tesla is ook het vervangen van remblokken zeldzaam. Tesla adviseert voor het onderhoud van bepaalde onderdelen van de auto een vast tijdsbestek.

Zo raden ze aan om remvloeistof om de 2 jaar te testen op verontreiniging en de vloeistof indien nodig te verversen. Een HEPA-filter, mits de Tesla hiervan is voorzien, dient iedere 3 jaar vervangen te worden. En een Tesla airco vullen? Dit hoeft ook pas vanaf 3 jaar gedaan te worden, afhankelijk van het model. Daarnaast wordt aangeraden om de ruitenwisserbladen minstens eens per jaar te vervangen. Als de bladen strepen op de voorruit achterlaten dienen ze eerder vervangen te worden.

Wat bij elektrische auto’s enorm wordt onderschat zijn de banden. Goede Tesla banden zijn juist zo belangrijk vanwege de rolweerstand. Een te lage bandenspanning is bijvoorbeeld funest voor het bereik maar ook slijten de Tesla banden veel harder. GS Automotive voert ook de Tesla APK uit aan alle modellen.

 

Tesla service en onderhoud

Tesla service en onderhoud

Software updates en diagnoses worden vaak op afstand door Tesla uitgevoerd.Dit gebeurt automatisch over the air. Geeft jouw elektrische wagen een waarschuwing? Dan is het wel verstandig om naar een Tesla onderhoud garage te gaan. Bij GS Automotive helpen we je graag verder. Is bijvoorbeeld de frontmotor uitgeschakeld of is de temperatuur laadgreep te hoog? Maak dan een Tesla service afspraak. Heeft de Tesla onderhoud nodig? Ook dan verschijnt er een waarschuwing op het scherm. Bezoek in dat geval onze Tesla onderhoud garage in Helmond en we helpen je graag verder.

 

Tesla diagnose op afstand

Tesla diagnose op afstand

GS Automotive is expert in de diagnose, reparatie én onderhoud van Tesla model 3, -Y, -S en -X. Hiervoor hebben wij alles in huis: van kennis tot apparatuur. Een Tesla kan met de juiste technieken op afstand worden uitgelezen. De garage kan hiermee een diagnose uitvoeren, zonder dat de auto daadwerkelijk op locatie aanwezig is. Het is echter ook mogelijk om dit op de ouderwetse manier te doen, namelijk met een laptop en een kabel. Wij zijn geen Tesla dealer, maar wél specialist met dit automerk. We helpen je dan ook graag waar we kunnen. Wil je meer weten over het uit laten voeren van een Tesla diagnose? Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Tesla onderhoud in Helmond

Tesla onderhoud nodig?

Heeft jouw Tesla een reparatie, onderhoud of diagnose nodig? Maak dan gemakkelijk een afspraak bij onze werkplaats in Helmond. Als je vooraf nog iets aan ons wilt voorleggen kan dat uiteraard ook altijd. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

 

whatsappbtn
Morgen Internet - Light website