logo
loder_img.gif

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

APK keuring bij Bovag garage

Voor veiligheid en behoud van de auto

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Deze keuring is wettelijk verplicht en wordt regelmatig uitgevoerd om te kijken of de personenauto of bestelbus nog steeds aan de wettelijke eisen voldoet. Wil je je auto laten keuren door een garage? Dat kan bij ons! Onderaan de pagina vind je direct een afspraak planner waar je eenvoudig je werkplaats afspraak kunt inplannen.

 

APK Keuring in Helmond

Wat is een APK keuring?

Een APK keuring aan de auto voorkomt dat er gevaarlijke situaties ontstaan met voertuigen die niet veilig genoeg zijn om de weg op te gaan. Tijdens de APK keuring wordt je auto nagelopen op de minimale veiligheidseisen die in Europa gelden. Hierbij kun je denken aan het controleren van onder andere je autobanden, schokdempers, verlichting en remmen. Naast de veiligheidseisen worden auto’s namelijk ook gecontroleerd op de milieueisen. Indien een auto of bestelbus bijvoorbeeld teveel schadelijke stoffen uitstoot, dan wordt het voertuig ook afgekeurd tijdens de APK keuring.

Auto tijdens een APK keuring

De auto laten keuren door een betrouwbare garage

Heeft je auto mankementen? Dan worden deze tijdens een APK keuring tijdig blootgelegd. Hierdoor kun je geld besparen op onderhoud. Na afloop van de keuring ontvang je een rapport waarin staat of je auto is goedgekeurd. Zo niet, dan geven wij aan welke mankementen opgelost dienen te worden. Dit kun je laten repareren, zodat je auto alsnog wordt goedgekeurd door de APK keuring. 

Houd er ook rekening mee dat een geldige APK geen garantie is dat de auto de rest van het jaar veilig is. Uiteraard kan er altijd nog iets mis gaan. Zoals onderdelen die alsnog vervangen moeten worden of onverwachte schade aan de auto. Houd daar dus altijd rekening mee. Merk je dat de auto niet lekker meer rijdt of heb je het vermoeden dat er iets mis is? Maak dan gerust een afspraak in onze werkplaats. Tijdig auto onderhoud is belangrijk voor behoud van de auto. 

APK Keuring in Helmond

APK keuring regels: wees op tijd

APK staat voor algemene periodieke keuring en is in heel Europa verplicht. Auto’s die ouder zijn dan 3 jaar, zijn verplicht om ieder jaar gekeurd te worden. Dit mag uitsluitend door een RDW-erkend bedrijf, zoals GS Automotive in Helmond, worden gedaan. 6 weken vóór de vervaldatum ontvang je van de RDW een brief met een herinnering. Is je auto APK verlopen? Ga er dan zeker niet mee rijden! Dit is ten strengste verboden en je kunt hier zelfs een boete voor krijgen. Wel mag je auto tot 2 maanden na het verstrijken van de uiterste APK-vervaldatum nog op de openbare weg staan.

APK keuring in Helmond

Auto keuren in Helmond? Maak een afspraak

Wil je graag een afspraak voor de autokeuring maken? Dat kan eenvoudig via onze afspraak planner, onderaan deze pagina. Ook is het verstandig om de APK keuring te combineren met een onderhoudsbeurt. Het bespaart je namelijk tijd en geld. Je hoeft de auto maar één keer naar de garage te brengen en de auto wordt voorafgaand aan de APK keuring uitgebreid bekeken, met slechts een aantal extra arbeidsuren. Zo weet je zeker dat de auto goedgekeurd wordt en kom je ook niet voor verrassingen te staan. Mocht uit de kleine of grote beurt toch blijken dat onderdelen aan vervanging toe zijn, dan nemen we eerst contact met je op. We leggen je exact uit wat er mis is, zodat je ook weet waar je ‘ja’ op gaat zeggen.

Kortom, wil je graag je auto keuren in Helmond? Dan is GS Automotive een betrouwbare keuze!
whatsappbtn
Morgen Internet - Light website