logo
loder_img.gif

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Distributieriem vervangen

Moet jouw distributieriem vervangen worden?

Hieronder lees je meer over onze dienst distributieriem vervangen. Onderaan de pagina vind je een afspraak planner waarmee je direct een afspraak kunt plannen om de distributieriem te vervangen.

 

Wat is een distributieriem?

Wat is een distributieriem?

De distributieriem betreft een belangrijk onderdeel van jouw auto. Het is een rubberen band tussen de krukas en de nokkenas. Deze band zorgt voor de aandrijving van de krukas en de nokkenas. De distributieriem is cruciaal in het proces en daarom ook erg belangrijk om goed te onderhouden. Wanneer de riem breekt, stopt de motor onmiddellijk met draaien. De kans op motorschade is aanzienlijk en daardoor lopen de kosten zomaar veel hoger op. Het is dus beter en voordeliger om de distributieriem tijdig te laten vervangen.
 

Wanneer moet de distributieriem vervangen worden?

Wanneer moet de distributieriem vervangen worden?

Een distributieriem gaat in de meeste gevallen lang mee. Het verschilt per auto na hoe veel kilometers de riem vervangen moet worden, maar bij de meeste automerken moet de distributieriem elke 4 tot 6 jaar vervangen worden of elke 60.000 tot 120.000 kilometer. Het is streng aan te raden om deze eerder te vroeg dan te laat te laten vervangen. Hij wordt vaak preventief vervangen om te voorkomen dat de riem zal knappen tijdens het rijden. Dan ben je namelijk verder van huis. In het instructieboekje van de auto staat om de hoeveel kilometer en jaren de distributieriem van jouw auto precies vervangen moet worden. Het kan zo zijn dat de riem eerder vervangen moet worden, bijvoorbeeld wanneer de auto lang stilstaat. Hierdoor droogt de riem uit. Wanneer je vaak korte afstanden rijdt, kan je ook sneller te maken krijgen met een versleten distributieriem. Dit komt omdat de riem het meeste wordt belast wanneer de auto start. Kom bij twijfel dus altijd even langs en voorkom zo hoge kosten.

Distributieriem of distributieketting vervangen

Distributieriem of distributieketting vervangen

Jouw auto heeft een distributieriem of een distributieketting. In de meeste gevallen is dit een distributieriem. Toch zien we steeds vaker dat fabrikanten kiezen voor een ketting. Een distributieriem moet periodiek vervangen worden. Een distributieketting is in principe onderhoudsvrij, maar het komt helaas steeds vaker voor dat dit niet meer het geval is en dat een distributieketting meer aandacht behoeft dan een distributieriem. Heb je een distributieketting en hoor je een rammelend geluid in de motor of twijfel je of deze opgerekt is of nog wel goed is? Dan is het tijd om eens langs te komen. Dan kunnen wij je adviseren of de distributieketting toch vervangen moet worden.

Wanneer je jouw auto goed onderhoud, loop je minder risico op grote reparaties van jouw auto. Voor verschillende onderhoud services kun je bij ons terecht. Ook voor auto reparaties zit je bij ons goed, denk aan bandenservice, motorrevisie of een inlaat reiniging. Voorkom hoge kosten en laat je auto onderhouden bij GS Automotive.

whatsappbtn
Morgen Internet - Light website