logo
loder_img.gif

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Inlaat reiniging

In de werkplaats van GS Automotive

Hieronder lees je meer over onze dienst inlaat reiniging. Onderaan de pagina vind je direct een afspraakplanner waar je eenvoudig een werkplaats afspraak kunt inplannen.

 

Inlaat reinigen bij GS Automotive

Waarom inlaat reinigen?

Een vraag die vaak aan ons wordt gesteld, is: waarom moet ik een inlaat reiniging laten uitvoeren en waarom vervuilt een moderne benzinemotor de inlaat zo? Het antwoord is eigenlijk vrij simpel. Bij oudere benzinemotoren wordt gebruik gemaakt van indirecte brandstofinspuiting. Dit houdt in dat er benzine vóór de inlaatkleppen wordt ingespoten. Benzine heeft een reinigende werking waardoor er geen olie en brandstofresten kunnen hechten aan de wanden van de brandstofkamers en kleppen.

Met de moderne motortechnieken wordt er gebruik gemaakt van direct ingespoten motoren. Hierbij wordt de brandstof onder hoge druk direct in de cilinders gespoten. Eén van de voordelen is dat de brandstof fijner verneveld, waardoor een betere verbranding tot stand komt, daardoor meer vermogen ontstaat en bovendien zuiniger gereden kan worden. Dit heeft echter ook een aantal nadelen. Door het direct inspuiten van de brandstof, wordt er in het inlaattraject een roet/koolaanslag genaamd “Carbon Build-up” veroorzaakt. Dit komt de lucht-brandstof verhouding ten nadele. Ook wordt de luchtstroming in de cilinders verstoort met als gevolg een verslechtering van de motorprestaties. Wil je dus een inlaatreiniging voor jouw benzine auto uit laten voeren? Dan ben je bij GS Automotive aan het juiste adres. Ook voor een inlaat reiniging van een diesel auto kan je bij ons terecht.
 

Inlaat reinigen in Helmond

Kenmerken van inlaatvervuiling

Een inlaat reiniging kan een aantal vervelende problemen aan uw auto voorkomen: · Gereduceerd motorvermogen;
· Onregelmatig lopen van de motor;
· Een verhoging van het brandstofverbruik;
· Slecht lopen van stationair toerental;
· Het motormanagementlampje gaat branden;
· Een vertraagde reactie van het gaspedaal;
· De motor versnelt voor het gevoel in etappes.

De directe inspuiting is niet de enige boosdoener. Hogere temperaturen in de motor en de carterontluchting die op de inlaat zit aangesloten zijn ook oorzaken voor vervuiling van de inlaat. Daarnaast zorgt ook de EGR klep (uitlaatgasrecirculatieklep) ervoor dat uitlaatgassen terug naar het inlaat worden vervoerd om de NOX uitstoot te doen verminderen. Een nadeel van deze klep is dat er veel roet mee komt en voor nog meer extra vervuiling zorgt.

De koolaanslag op de kleppen vormt zich heel geleidelijk. Door de hoge temperatuur en olieresten vormt zich een enorm hardnekkige zwarte aanslag. De inlaat slipt langzaam dicht, waardoor de motor niet genoeg adem meer krijgt. Vergelijk het met ademen door een dun rietje.

Inlaat reiniging bij GS Automotive

Hoe wordt de inlaat gereinigd?

Voor het reinigen van de inlaat volgen wij een speciaal stappenplan:
1. Allereerst wordt het inlaatspruitstuk gedemonteerd. Met behulp van een speciale camera wordt de ernst van de vervuiling vastgesteld om vervolgens per cilinder te reinigen.
2. De inlaatkleppen van de cilinders worden dichtgezet. De overige cilinders worden goed afgedekt, zodat er geen stof bij de kleppen en de cilinder kan komen.
3. Vervolgens wordt met speciaal granulaat de kleppen onder hoge druk gestraald. Het granulaat wordt direct afgezogen zodat er weinig tot niets in het inlaatkanaal blijft hangen.
4. Wanneer de kleppen helemaal schoon zijn, wordt er een vloeistof in het kanaal ingespoten die alle restkorrels doen oplossen. Het gevaar dat er iets in de cilinder terecht komt, wordt op deze manier voorkomen.
5. Alles wordt weer netjes dicht gebouwd, eventuele storingen worden gewist en er wordt een uitgebreide proefrit gemaakt om te kijken of alles in orde is.

Je zult merken dat dankzij inlaat reiniging het oude vermogen weer terug is. Dit kan tot maar liefst 25% verbetering zorgen! Het verbruik van de auto neemt af en de motor loopt weer als vanouds.

Inlaat laten reinigen door professioneel autobedrijf

Prijsopgave

Omdat de werkzaamheden per auto erg verschillen, geven wij na een uitvoerige check een prijsopgave. Wil je een inlaat reiniging voor jouw benzine of diesel auto laten uitvoeren door GS Automotive? Neem even contact met ons op en wij zorgen dat je diezelfde dag nog een offerte thuis hebt.

- 4 cilinder motoren €425,- inclusief BTW en inclusief (De)montage van inlaatspruitstuk**
- 5- en 6 cilinder motoren €525,- inclusief BTW en inclusief (De)montage van inlaatspruitstuk**
- 8 cilinder motoren €650,- en inclusief (De)montage van inlaatspruitstuk**

**mits inlaatspruitstuk gemakkelijk te (de)monteren is.

whatsappbtn
Morgen Internet - Light website